Termékek Menü

A tőke

Ár:
2.650 Ft
Cikkszám: 77-105
Elérhetőség: Rendelésre

„Egyház és politika – feszültségekkel teli kérdéskör! Jó egyáltalán, ha egy püspök gazdasági és politikai kérdésekben is megyilatkozik? Illetékes lehet-e ezen a területen? Reinhard Marx, kötet szerzője könyvében mindezen kérdésekre határozott igennel felel. 

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A Katolikus Egyház társadalmi tanítása éles ellentétben áll Karl Marx tanaival, és olyan társadalometikai üzenetet hordoz, mely végső soron magából az evangéliumból fakad. Az érsek tudatosan és kifejezetten épít a Karl Marx és saját személye között húzódó párhuzamokra és elismeri, hogy névrokonát a szovjet kommunizmus összeomlása után túl hamar temette a nyugati közvélemény, ráadásul a napjainkban tapasztalható gazdasági és pénzpiaci krízis mintha az ő nézeteit igazolná. Mindez azonban csak látszólagos. A főpásztor könyvében hangsúlyozza, hogy igazságosság, szolidaritás és emberiesség nélkül a kapitalizmusnak sem erkölcse, sem pedig jövője nem lehet. 

A Katolikus Egyház társadalmi tanítása szilárd alapot szolgáltathat egy emberséges gazdasági rend felépítéséhez, bár a kötet nem tartalmaz kész megoldásokat, mégis iránytűként szolgálhat a kapitalizmus jövőjéről szóló vitában, amelyet társadalmi szinten minél hamarabb kell kezdeni.

Kiadás éve 2009
Kiadó Szent István Társulat
Kötés típusainformation_mark kemény
Oldalszáminformation_mark 272
Szerzőinformation_mark Reinhard Marx

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!