Termékek Menü

Ferenc pápa

Ár:
3.500 Ft
Cikkszám: 200069
Gyártó cikkszám: 978-963-254-848-7
Elérhetőség: Nincs készleten

Beszélgetések Jorge Bergoglióval Francesca Ambrogetti, Sergio Rubin
Ulpius-ház, 2013

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

2013. március 13-án Jorge Bergoglio bíborost választották meg Joseph Ratzinger utódjául, hogy Ferenc pápa néven elfoglalja Szent Péter trónusát. A Sergio Rubinnal és Francesca Ambrogettivel folytatott beszélgetések alapján készült könyv különleges képet nyújt az új pápa életének eseményeiről.

Jorge Bergoglio egyszerű, közvetlen nyelven meséli el, ahogy a családja 1929-ben Buenos Airesbe érkezett, beszámol születésének körülményeiről, gyerekkoráról, és arról, hogy egy súlyos tüdőgyulladás nyomán miképp érzett először elhivatottságot a papi pálya iránt. Elkísérjük a szemináriumba, az első ottani óráira, megtudjuk, milyen tapasztalatokat szerzett később mint pszichológia- és irodalomtanár… míg II. János Pál pápa bíborossá szentelte, és ezzel kezdetét vette a „Bergoglio-jelenség”.

Bergoglio bátran és őszintén válaszol az egyenesen feltett kérdésekre, a rá jellemző világossággal fejti ki gondolatait akár kényes témákban is: véleményt mond az ima élményéről, a cölibátusról, az egyház közösségi tevékenységéről, a pedofilbotrányokról és az argentin diktatúráról egyaránt.

Kiadás éve 2013
Kiadó Ulpius
Kötés típusainformation_mark puha
Oldalszáminformation_mark 242
Szerzőinformation_mark Francesca Ambrogetti

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!