Leírás és Paraméterek
„A Boldogságos dűlőt azért választottuk ki a „legegriesebb” fehérborunkhoz, a csillaghoz, mert mindegy, hogy mi mit rontunk el a pincében, évről évre, minden odatelepített fajtánál hozza azt a fehér virágos, feszes, hűvös és ásványos karakterét, amit annyira szeretünk. Fehérboros terület, magas és hűvös, dél-keleti fekvésben, sok-sok reggeli napfénnyel. A talaja a kulcs: vékony az agyagos felső réteg, alatta vastag riolittufába futnak a szőlő gyökerei. Még gyerek voltam, amikor a szüleim a Boldogságos Mária szobrot emeltek ezen a területen, a nevét is innen kapta ez a dűlő.” ifj. Lőrincz György, szőlész Az Egerszólát és Egerszalók határán fekvő dűlő tufáján termett szürkebarát, olaszrizling, hárslevelű, furmint és sauvignon blanc fahordóban erjesztve, részben spontán. Hűvös dűlő, vulkáni és agyagos talaj, fehér szirmú virágok, ásványos jegyek, egres és zöldfűszerek. Savai szépek és hosszan érezhetők, textúrája pedig húsos és krémes. (2020. május)