Termékek Menü

YOUCAT- A Katolikus Egyház Ifjúsági Katekizmusa

Ár:
3.950 Ft
Cikkszám: 41-092
Gyártó cikkszám: 9789636625351
Elérhetőség: Raktáron

A külföldi híradások szerint a könyvvilág bestseller listájának élére – bármilyen hihetetlen – egy eredendően német nyelven kiadott, ám rövidesen tizennyolc nyelvre lefordított katolikus kiadvány került: a katolikus egyház ifjúsági katekizmusa. 

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Ma már angolra fordított címének (The Youth Catechism of the Catholic Church) meghonosodott rövid változatával jegyzik mindenütt: YOUCAT 
Kiadásának évében, 2011-ben Madridban, 700 000 példányban osztották ki a XXVI. Katolikus Ifjúsági Találkozó résztvevőinek. 
A Münchenben megjelent katekizmus, amelyet Schönborn bíboros, bécsi érsek védnöksége alatt német nyelvterületi papok, teológusok és valláspedagógusok állítottak össze elsősorban 15-25 éves fiatalok részére készült. A YOUCAT alapja a Katolikus Egyház Katekizmusa, amelyet II. János Pál pápa 1992-ben hirdetett ki, és magyarul a Szent István Társulat kiadásában 1994-ben jelent meg. Az ifjúsági katekizmus megalkotásában két nagy nyári tábor keretében kb. 50 fiatal is részt vett. A YOUCAT-ot a Hittani Kongregáció jóváhagyta. XVI. Benedek pápa meleg szavú, a fiatalokat hitük jobb megismerésére és bátor megvallására buzdító, hatásos előszót írt hozzá. Rövid részlet az előszóból:
„Kedves fiatal barátaim!... Remélem, hogy ez a könyv sokakat fog lenyűgözni. Számosan mondják nekem: ez nem érdekli a mai fiatalokat. Ezt kétségbe vonom, és bizonyos vagyok abban, hogy nekem van igazam. A mai fiatalok nem olyan felületesek, amint azt föltételezik róluk. Tudni akarják, hogy voltaképpen mi is az élet értelme. Egy bűnügyi regény érdekfeszítő, mert beavat minket más emberek sorsába, amely a mienk is lehetne. Ez a könyv azért érdekfeszítő, mert a saját sorsunkról szól, és ezért mindegyikünket igen mélyrehatóan érint.”Legismertebb és leggyakoribb a kérdés-felelet formájában oktató katekizmus. De ez a kiadvány nem hagyja figyelmen kívül a mai élettel kapcsolatos eszközök – pl. internet, facebook stb.– lehetőségeit.

Kiadás éve 2013
Kiadó Kairosz
Kötés típusainformation_mark puha
Oldalszáminformation_mark 302
Szerzőinformation_mark Nincs

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!